Torstai 01.10.2020

Keskitetty kurinpito ja uusia lisenssejä 2021

KESKITETTY KURINPITO

Suomen urheilukenttään on tulossa 2021 vakaviin eettiseen rikkomuksiin (sekä doping-asioihin) keskitetty kurinpitojärjestelmä, johon kotimainen urheilukenttä on sitoutunut ja Voimalajiliitto osana Olympiakomiteaa on myös yksi liitto, joka sen alaisuudessa toimii.

Lisää asiasta Olympiakomitean sivuilla.

Pienemmissä rikkeissä sekä liittojen omien sääntöjen rikkomuksissa kurinpitoelin on jatkossakin liittojen oma.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

1.1.2021 alkaen liiton kilpailuissa voi toimia urheilijan lisäksi toimihenkilönä, toimitsijana JA KILPAILUUN AKKREDIOITUNEENA HUOLTAJANA TAI VALMENTAJANA henkilö, joka on sitoutunut urheilun eettisiin sääntöihin liiton lisenssin kautta.

- Uudet lisenssit 2021:

Huoltaja / Valmentajalisenssi sekä Tuomari/Toimihenkilölisenssi

> Sitoo haltijan mukaan urheilun eettisiin sääntöihin, antidopingjärjestelmään sekä liiton kurinpitosääntöihin. Lisenssillä ei ole kilpailuoikeutta, mutta sillä ylläpitää antidopingsopimuksen esim. välivuonna kilpailuista.

> Lisenssi oikeuttaa liiton jäsenetuihin (mm. Sporttiturva-vakuutus edullisesti) sekä ilmaiseen sisäänpääsyyn tapahtumiin, joihin tapahtumassa kilpaileva urheilija on nimennyt lisenssin haltijan huoltajakseen / valmentajakseen.

Hinnat 2021: Huoltaja/Valmentaja 25€, Tuomari/Toimihenkilä 1,50€

Tuomari / Toimihenkilölisenssi hyväksytään erikseen liiton toimesta.