Lauantai 04.09.2021

VAHVIN SM-KILPAILUT KUOPIOSSA!


Suomen Voimalajiliitto järjesti viikonloppuna Kuopiossa järjestyksessään seitsemännet vahvin lajien painoluokka SM-kilpailut antidopingtoiminnan alaisuudessa. 

Kuuden lajin kilpailussa miteltiin MAN-rekan vedossa, akselipunnerruksessa, säkin kantamisessa, maastanostossa. Seinän yli heitossa sekä lastauksessa.

Yli 100kg miesten sarjan voittoon mitteli tiukassa kilpailussa toista vuotta putkeen voimailun monitaituri Jesse Pynnönen, ennen Revonlahden Teemu Pohtoa ja Helsingin Valtter Kortelaista.

Voimalajiliitto järjestää Kuopiossa joulukuussa myös lajin MM-kilpailut ja painoluokkien kolme parasta saivat paikat EM-kilpailuun Walesiin syyskuun lopulle.

Muiden painoluokkien mestarit olivat:

N-55kg  Susanna Hirvi 

N-65kg Sari Paukkunen, Juva

N-75kg Riia Nieminen, Tornio

N-75kg+ Tea Lindroos, Järvenpää

M-70kg Markus Kotila; Vihanti

M-85kg Eemeli Majamaa, Hamina

M-100kg Matias Hyry, Espoo

M 100kg+ Jesse Pynnönen, Heinola

Voittajista Paukkunen vei tittelin jo viidettä kertaa nimiinsä ja Eemeli Majamaa teki näyttävän comebackin muutaman välivuoden jälkeen (Majamaalla löytyy aiemmilta vuosilta sekä Suomen, että maailmanmestaruus). Ja myös Matias Hyry on viime vuoden mestareita.

Voimalajiliitto aloitti vuonna 2015 ensimmäisenä maailmassa vahvin lajien kilpailut WADA tasoisen antidopingohjelman alla ja liitto on sekä SUEKin valvonnan alainen, että Suomen Olympiakomitean jäsen. Tankotanssi on lajina ollut mukana liiton toiminnassa loppuvuodesta 2015 alkaen. 

Kuvassa miesten 100kg+ sarjan top3. Kuva ©Suomen Voimalajiliitto / Minna Hölttä

1

Yhteistyössä

Festive

YHTEISTYÖSSÄ