KILPAILUT SUOMESSA

Liitto järjestää Suomessa kansainvälisten tapahtumien lisäksi eri lajien SM-kilpailuja sekä eri tasoisia paikallisia ja alueellisia kilpailuja yhdessä alueseurojensa kanssa.

Liiton lajeja ovat mm. vahvin lajit, otevoima, tankotanssi sekä yksittäislajien SM-kilpailut, kuten Pure Pull™ – maastanosto sekä Tukin nosto.

Osa SM-kilpailuista järjestetään Olympiakomitean SM-viikolla ja kunakin vuonna vuorossa olevat lajit löydät kilpailukalenteristamme. Katso kilpailujen tarkemmat kuvaukset tämän sivun alareunasta.

Liiton SM-kilpailuihin ei toistaiseksi ole erillisä karsintoja tai tulosrajoja. Mikäli SM-kilpailun sarjassa on enemmän kuin kuusi (6) kilpailijaa, osa kilpailulajeista toimii karsintana, jonka jälkeen kuusi parasta jatkaa finaalilajeihin. Karsintalajit ovat käytössä erityisesti SM-viikkko kilpailuissa finaalien tarkan tv-aikataulun vuoksi.

SM-kilpailuista kunkin sarjan kolme (3) parasta saavat edusoikeuden liiton kansainvälisiiin kilpailuihin. Mikäli urheilija ei ota paikkaa vastaan tai ei pysty osallistumaan esimerkiksi loukkaantumisen vuoksi, niin paikka annetaan SM-kilpailun tulosluettelon mukaan seuraavalle urheilijalle. Sekä Suomessa, että ulkomailla järjestettävien kansainvälisten kilpailuiden tiedot löydät ”kansainväliset kilpailut” välilehdeltä.

Liitto järjestää eri lajeissa myös matalan kynnyksen / harrastaja-sarjan kilpailuilja, jotka ovat kohdennettu kilpailu-uraa aloitteleville urheilijoille. Ko. kilpailuihin ei voi osallistua, mikäli on sijoittunut saman lajin SM-kilpailussa finalistiksi uransa aikana.

Liiton voimalajeissa on käytössä seuraavat sarjat:

Naiset -65kg, -75kg, 75kg + sekä Masters 40v+ (ei erillisiä painoluokkia masters-sarjan sisälllä toistaiseksi).

Miehet -85kg, -100kg, 100kg+ ekä Masters 40v+ (ei erillisiä painoluokkia masters-sarjan sisälllä toistaiseksi).

Useimmiten Masters-sarjot järjestetään omina kilpailuinaan.

Kaikkiin liiton kilpailuihin osallistuvien tulee omata liiton kilpailuvuoden lisenssi ja sen sisältämä antidopingsopimus. Antidopingsopimus tulee olla voimassa viimeistään 90 vrk (3kk) ennen ensimmäistä kilpailuja ja tämän jälkeen lisenssi uusitaan vuosittain tammikuussa.

Lisätiedot lisensseistä löydät jäseneksi – osiosta ja lisenssin ostoon pääset Suomisportissa. Tapahtumien lisätiedot ja ilmoittautumiset löydät niin ikään Suomisportista. Alla olevasta kilpailukalenterista löydät myös suorat linkit Suomisport-eventeihin klikkaamalla kilpailun nimeä.

Kilpailujen lajit julkaistaan mahdollisimman ajoissa, yleensä vähintään kolme (3) kuukautta ennen tapahtumaa. Liitto varaa aina oikeuden lajien tai eventissä mainittujen tietojen muutokseen.

VAHVIN SM

VAHVIN SM on liiton vahvin lajien SM-kilpailu, jota on järjestetty vuosittain 2015 alkaen mm. SM-viikolla ja lukuisilla paikkakunnilla ympäri Suomea. Kilpailu toimii vahvin lajien karsintana liiton kansainvälisiin tapahtumiin ja SM-kilpailun kolme parasta per painoluokka saa paikan edustamaan kotimaata.

OTEVOIMA SM

Otevoima SM on liiton otevoima-lajien SM-kilpailu, jota on järjestetty vuosittain 2016 alkaen mm. SM-viikolla ja lukuisilla paikkakunnilla ympäri Suomea. Kilpailu toimii otevoima lajien karsintana liiton kansainvälisiin tapahtumiin ja SM-kilpailun kolme parasta per painoluokka saa paikan edustamaan kotimaata.

TUKKI SM

Vuodesta 2023 alkaen liitossa taistellaan myös tukin noston SM-kilpailu formaatissa kovimman ylöstyöntäjän titteleistä, niin painoluokissa, kuin 40+ masters sarjoissa. Kilpailu toimii myös karsintana lajin MM-tapahtumaan (3 per sarja painoluokat ja masters).).

MASTERS SM

Mastes SM on vahvin lajien SM-kilpailu ikäluokille 40+, joka toimii myös karsintana kansainvälisiin tapahtumiin. Kilpailussa on luokat naiset ja miehet, mutta ei painoluokkia. Liitto lisää ikäsarjoja kilpailijamäärien noustessa siten, että tässä kilpailussa nähdään myös karsintoja.

PURE PULL™ SM

Vuodesta 2018 alkaen järjestetty Pure Pull™ SM on vahvin kilpailujen lajisäännöillä tehtävän maastanoston (ei sumoa, ei trikoita, normaalit remmit ja reisikannatus sallittu) SM-kilpailu, joka kokoaa yhteen eri (dopingtestauksen alaisten )voimalajien urheilijoita mittaamaan voimiaan vetokilpailussa. Mukana on nähty vahvojen miesten ja naisten lisäksi myös voimanostajia sekä painonnostajia. Kilpailu toimii myös karsintana lajin MM-tapahtumaan (3 per sarja, painoluokat ja masters).

Scroll to Top