Koulutus

Voimalajiliitolla on kattava valikoima koulutusta ja tarjonta lisääntyy entisestään vuodesta 2023 alkaen. Liitto järjestää koulutuksia etänä sekä mm. Pajulahden Urheiluopistolla. Koulutuksiin voit ilmoittautua Suomisportissa ja kulloinkin tarjolla olevat koulutukset lisätään liiton tapahtumakalenteriin. Liiton kouluttajien lisäksi teemasta riippuen mukana on myös vierailevia kouluttajia ja koulutusyhteistyössä ovat mukana mm. Suomen Urheilun Eettinen Keskus (SUEK), SPR (Ensiapu). Sirkusfysio sekä monta muuta.

Tankotanssiin liittyvät ohjaaja/valmentaja- sääntö- ja tuomarikoulutukset löydät täältä: https://www.tankotanssi.fi/koulutus/

Voimalajeihin liittyvät koulutukset löydät alempana tällä sivulla. Koulutuskalenteri ja lisätiedot aukeavat pian. Seuraa tiedotustamme.

Tuomarikoulutus – vahvin lajit

Online – koulutus ja koe 15.6.2023 – lisätiedot ja ilmoittautuminen Suomisportissa. Kieli englanti.

Tuomarikoulutus – otevoima

Antidopingkoulutus – ks. alla Puhtaasti Paras ja Reilusti Paras koulutukset.

Lajien workshopit.

Voimavalmentajakoulutus.

Junioriohjaajakoulutus.

Puhtaasti paras -verkkokoulutus

Puhtaasti Paras – verkkokoulutus on koulutus, jonka avulla niin urheilijat, urheilijan tukihenkilöt kuin kaikki muutkin urheilutoimijat voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista. Koulutuksen sisältö perustuu antidopingsäännöstöihin, jotka ovat tulleet voimaan 1.1.2021.

Lajiliitot, urheiluseurat ja oppilaitokset pystyvät käyttämään verkkokoulutusta itsenäisesti omissa urheilija- ja valmentajakoulutuksissaan. Verkkokoulutuksen avulla pystytään esimerkiksi varmistamaan kisoihin lähtevän joukkueen tai oman seuran urheilijoiden tietämys antidopingasioista tai sitä voidaan käyttää osana valmentajakoulutusta. Lajiliitto voi pyytää SUEKilta listan kaikista oman lajinsa koulutuksen suorittaneista henkilöistä. Koulutuksen suorittamisesta saa myös diplomin, jolla voi osoittaa suorittaneensa koulutuksen.

Verkkokoulutus kokonaisuudessaan suositellaan tehtäväksi vähintään kahden vuoden välein. Uusi antidopingsäännöstö tuli voimaan vuoden 2021 alusta ja sen myötä vanhat suoritukset nollaantuivat ja kaikkien tulee tehdä uusi päivitetty koulutus kokonaisuudessaan.

HUOM! Liiton kilpailuihin osallistuvien on suoritettava Puhtaasti Paras – verkkokoulutus sekä Reilusti paras -verkkokoulutus ennen kilpailemistaan vuodesta 2023 alkaen.

Reilusti paras -verkkokoulutus

Reilusti paras on verkkokoulutus, joka auttaa niin kuin muita urheilijoita ja urheilutoimijoita tunnistamaan kilpailumanipulaation ilmiönä sekä antaa työkaluja sen kohtaamiseen.

Verkkokoulutuksessa on videoita sekä harjoitus- ja pohdintatehtäviä. Koulutuksen suorittamiseen kuluu noin 35 minuuttia. Koulutusta ei tarvitse suorittaa kerralla, koska suoritukset tallentuvat järjestelmään. Kurssin suorittamiseksi tulee loppukoe tehdä hyväksytysti. Hyväksytyn suorituksen päätteeksi saa diplomin, jonka avulla voi osoittaa suorittaneensa koulutuksen.

Scroll to Top