Muut lajit ja tapahtumat

Suomen Voimalajiliitto järjestää monien eri lajien tapahtumia ja kilpailutoimintaa. Se tarjoaa myös yhteistyömahdollisuutta muille erikoislajeille järjestää toimintaansa Puhtaan Urheilun periaatteiden alaisuuteen Suomen Voimalajiliiton kautta.

Näiden lajien kilpailut Suomen Voimalajiliiton alaisuudessa sekä yhteistyökumppaneiden tapahtumat kauttamme ovat muiden liiton lajien tapaan sitoutuneen antidopingtoimintaan ja kilpailijat ovat antidopingsopimuksen alaisia niin kilpailuissa, kuin harjoituskaudellakin.

Liiton kilpailukalenterin löydät kotisivuiltamme ja tarkemmat kilpailukohtaiset tiedot kunkin tapahtuman Suomisport-eventistä, jonne pääset kalenterin suorista linkeistä kilpailun nimeä klikkaamalla.

OTEVOIMAILU

Otevoimakilpailuissa mitataan useiden eri lajien avulla monipuolisesti urheilijan otevoimaa. Lajeja ovat mm. paksujen akseleiden nosto maksimina tai toistoina, aikapidot, erilaiset pinch ja block nostot sekä legendaarinen yhden käden maastanosto.

Liiton kilpailuissa on seuraavat sarjat: naiset -65kg, -75kg  ja 75kg+, miehet -85kg, -100kg ja 100kg+. Yli 40-vuotiaille nostajille on myös oma Masters-sarja niin miehissä, kuin naisissakin.

Voimalajiliittto rekisteröi lajeista antidopingtoiminnan alaiset Suomen- ja Maailmanennätystulokset. Ennätys lajit, säännöt ja voimassa olevat ennätykset löydät alla olevien linkkien takaa.

SÄÄNNÖT JA ENNÄTYKSET

VOITTAJAT

Pure Pull™ – Maastanoston SM/MM-kilpailut

– Vahvin lajien maastanostosäännöt ja sarjat.

– kilpailu avoin myös muiden antidopingtoimintaan sitoutuneiden lajiliittojen urheilijoile erillisellä osallistumismaksulla.

  • MM-kilpailuun paikka kunkin sarjan kolmelle (3) parhaalle SM-kilpailusta.

 2019 kilpailu Vimeossa.

TUKINNOSTON SM/MM-kilpailut

MM-kilpailuun paikka kunkin sarjan kolmelle (3) parhaalle SM-kilpailusta.

Liitto järjestää ajoittain myös Highland Games ja Köydenveto-kilpailuista ja näiden osalta toiminta pyritään saamaan jälleen käyntiin kaudelle 2024.

Scroll to Top